Ми вміємо бути гостинними

Кабінет Скарб Ничка

Класичний жульєн

Сьогодні доторкнемося до вишуканої французької кухні і приготуємо разом – класичний жульєн. 
Інгредієнти:
- гриби (ідеальний варіант – шампіньйони) – 300 г;
- куряче м’ясо (філе) – 300 г;
- 2 цибулини середнього розміру; - вершки (можна також використовувати сметану) – 200 мл;
- сир (бажано твердих сортів) – 300 г;
- борошно пшеничне – 1 столова ложка;
- масло вершкове – 50 г;
- рафінована соняшникова або оливкова олія – ​​1-2 столові ложки;
- сіль, перець та інші спеції – за смаком.
Відварюємо курячі грудки до готовності (приблизно 20 хвилин). Тим часом подрібнюємо цибулю. Печериці ріжемо соломкою. Готове куряче філе трохи охолоджуємо і нарізаємо скибочками.
На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії. Викладаємо цибулю, гриби і шматочки курячого філе. Обсмажуємо, помішуючи час від часу, доки не випарується зайва рідина, а всі інгредієнти не набудуть золотистого відтінку. Далі солимо, при бажанні перчимо і додаємо свої улюблені спеції. Готову обсмажену масу викладаємо в кокотниці, заповнюючи кожну з них майже доверху. 
Тепер приготуємо соус. Для цього на сухій сковорідці обсмажуємо борошно до золотистого кольору. Потім змішуємо його з вершковим маслом і сметаною чи вершками. Розтираємо до отримання однорідної маси. Заливаємо соусом грибну суміш у кокотницях.
Сир натираємо на дрібній тертці і посипаємо ним кожну порцію жульєну.
Посипати потрібно так, щоб зверху не утворилася гірка, інакше сир може витекти в духовці.
Ставимо кокотниці в гарячу духовку (180-200 °C). Запікаємо до тих пір, поки сир не перетвориться на золотисту скоринку.
Подавати до столу жульєн потрібно злегка охолодженим у тому ж посуді, в якому готували. Для краси посипаємо зверху подрібненою зеленню. Смачного :)

Наші вакансії

Співпрацюйте із нами

Всі вакансії
Корпоративна
газета

оновлюємось раз на рік

Завантажити PDF

Ми вміємо бути гостинними

Центр підтримки покупців0 800 503 506