Ми вміємо бути гостинними

Кабінет Скарб Ничка

Кутя

 

За кілька днів – світле свято Різдва Христового – а воно ж не обходиться без куті! Спробуйте її за нашим рецептом

 

Інгредієнти:

2 склянки пшениці

3 л води

1 склянка маку

Півсклянки посічених ножем волоських горіхів

1 яблуко

1/3 склянки меду

1 неповна склянка цукру-піску.

Час приготування: близько 5 годин

 

1. Підсушіть зерна пшениці в духовці при максимальній температурі (200-250 градусів). Час від часу помішуйте, щоб зерна не підгоріли.

2. Потім промийте і замочіть в холодній воді на цілу ніч.

3. Розведіть мед у 3/4 склянки гарячої води.

4. Тим часом доведіть зерна у 3 л води до кипіння, варіть на слабкому вогні не менше 3-4 години, поки зерна не лопнуть.

5. Прокип'ятіть на слабкому вогні мак, відкиньте на сито і розтовчіть макогоном у ступці або мисці, відкладіть.

6. Коли все охолоне, змішайте зерна, мак, мед, цукор у мисці і додайте порізані дрібними кубиками яблука.

7. Поставте кутю на холод. Можна на свій смак додати узвар і сухофрукти з узвару.

Наші вакансії

Співпрацюйте із нами

Всі вакансії
Корпоративна
газета

оновлюємось раз на рік

Завантажити PDF

Ми вміємо бути гостинними

Центр підтримки покупців0 800 503 506