Ми вміємо бути гостинними

Кабінет Скарб Ничка

5 корисних властивостей сливи

1. Сливи захищають печінку


Позбавляє від анемії, зміцнює кістки, допомагає контролювати вагу - розповідаємо про важливі і цінні властивості мало не головного фрукта вересня. Сливи, як і сливовий сік, здатні захистити печінку від негативного впливу, тим самим запобігаючи розвитку різних захворювань. Під час восьмитижневого дослідження вчені виявили, що робота печінки набагато покращилася після введення чорносливу і сливового соку в раціон учасників. Тому якщо ви хочете мати міцну печінку, радимо кожен раз додавати сливи до свого сніданку або під фруктовий салат.

2. Сливи зміцнюють кістки


Вживання сливи добре позначиться на стані не тільки внутрішніх органів, а й кісток. Одне дослідження довело, що чорнослив і слива найбільш ефективні (серед фруктів і сухофруктів) в запобіганні втрати кісткової тканини у жінок в постменопаузі, завдяки фенольними і флавоноїдних сполук. До того ж, згідно з іншими дослідженнями, слива є важливим джерелом бору, який допомагає будувати міцні кістки і м'язи. Є підстави вважати, що бор також може протистояти остеопорозу, але для цього твердження необхідні додаткові дослідження.

3. Сливи можуть запобігти атеросклерозу

Утворення бляшок в артеріях може стати причиною атеросклерозу і звуження судин, що призводить до нестачі кисню в тканинах організму. Якщо не зайнятися лікуванням, все це обернеться серцевою недостатністю, інсультом або інфарктом. Але зменшити ймовірність розвитку атеросклерозу допоможе чорнослив. Вчені провели дослідження і виявили наступне: вживання чорносливу і сливового соку здатне значно знизити кров'яний тиск і рівень поганого холестерину.

4. Чорнослив допомагає уникнути ожиріння


Чорнослив допомагає контролювати вагу і апетит завдяки відчуттю ситості, яку він дає. Одне дослідження показало, що вживання чорносливу в якості перекусу здатне придушити почуття голоду на довгий час. Але захоплюватися сухофруктами все-таки не варто - в 100 грамах чорносливу міститься 240 калорій. Високий вміст розчинної клітковини в сливі допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові. Розчинна клітковина хороша тим, що уповільнює всмоктування цукру в кров. Це, в свою чергу,запобігає діабету другого типу.

5. Сливи багаті залізом


Через брак заліза може з'явитися анемія - стан організму, при якому знижується гемоглобін в крові. До симптомів легкого ступеня анемії відносять втому, дратівливість, задишку і зниження працездатності. Слива серед інших фруктів і ягід виділяється високим вмістом заліза - 2,1 мг на 100 грамів, тому і допоможе запобігти дефіциту заліза в організмі людини і тим самим позбавить від анемії.

 

 

 

 

Наші вакансії

Співпрацюйте із нами

Всі вакансії
Корпоративна
газета

оновлюємось раз на рік

Завантажити PDF

Ми вміємо бути гостинними

Центр підтримки покупців0 800 503 506