Ми вміємо бути гостинними

Кабінет Скарб Ничка

Готуєм рибу правильно

Здавалося б, просто підсмажену рибу зіпсувати складно. Але найпоширенішою помилкою є те, що зазвичай ми готуємо її занадто довго і в результаті отримуємо суху рибу, яка втратила вишуканість смаку. Насправді риба вже готова в той момент, коли вона перестає бути прозорою. Якщо таку рибу зачепити виделкою, вона легко розшаровується і все ще дуже соковита.

Для приготування риби існує правило 10-ти хвилин, яке може бути застосовано для будь-якого варіанту приготування, будь це просто жарка на сковороді, гриль, пароварка, запікання в фользі і т.д.


Для того, щоб отримати ідеально приготовлену рибу, перед тим, як відправити її на плиту, виміряйте її товщину.

1. Якщо ви готуєте фаршировану рибу або рибні рулети, виміряйте її, коли вона повністю готова відправитися в духовку. Найпростіше з стейками, так як вони всюди однакової товщини.

2. Якщо товщина риби приблизно 2,5 см, значить загальний час приготування має становити 10 хвилин - 5 хвилин з одного боку і 5 хвилин з іншого. Якщо шматочки риби тонше, наприклад, 1,5 - 1,8 см, значить її треба готувати тільки на одній стороні протягом 5-ти хвилин.

3. Для приготування риби у фользі, додайте до часу приготування ще 5 хвилин. Те ж саме стосується риби, яка готується в соусі.

4. Для замороженої риби, час приготування потрібно подвоїти. А ще це правило може бути застосовано до рибного філе, так як воно дуже часто не рівномірно по своїй товщині.

Вимірюючи товщину риби, ви повинні пам'ятати, що 2,5 см готується 10 хвилин з двох сторін, якщо риба тонше, значить її не потрібно перевертати, якщо товще, то вираховуйте час виходячи з початкового співвідношення 2,5 см = 10 хв.

Наші вакансії

Співпрацюйте із нами

Всі вакансії
Корпоративна
газета

оновлюємось раз на рік

Завантажити PDF

Ми вміємо бути гостинними

Центр підтримки покупців0 800 503 506